Kifissia office complex

This three-storey office complex in N. Kifissia (Athens) consists of three buildings that create two independent volumes with unified common spaces. The complex unfolds around the perimeter of the site. Surrounded by the buildings, a common courtyard acts as an access point to all buildings. The internal circulation spaces (staircases, corridors) also face onto the courtyard.

The aim of the project was not to be presented as an austere impenetrable private ground, but as an office core directly related to its environment, with the façade materials accentuating the business image. The office complex is true to the philosophy of building with low cost materials mostly used in industrial buildings. The issue that determined the façade design was the request for large glass planes and the need for sun shading. In this case, the large glass façades are oriented on the south and east side, where permanent vertical and horizontal canopies provide shade. Architects: MOB (mauve) architects, V. Baskozos – D. Tsagaraki